Lav pris i Bulgarien

Udover det gode vejr, er prisniveauet selvfølgelig en stærkt medvirkende årsag til at Bulgarien er blevet et så populært rejsemål. På denne side, vil jeg forsøge at give dig en idé om hvad forskellige ting koster derned. Så kan du få et hurtigt overblik over hvad man kan få til en lav pris i Bulgarien, og hvad man lige så godt kan købe herhjemme. Hvad kan man få til en lav pris i Bulgarien?Hvilket priser er vigtige når man rejser på ferie? For det første er der jo rejsens pris. Det er jo nok den mest betydelige udgift. Denne sommer (2005) fandt vi ingen anden destination for charterferie, som kunne hamle op med priserne på rejser til Bulgarien.
En anden vigtig ting er hvad forplejning koster. I Sunny Beach (hvor vi var), er prisniveauet naturligt nok lidt højere end i resten af landet. Det er dog stadig muligt at få mad og drikke til en meget lav pris i Bulgarien. Priserne på de forskellige restauranter i Sunny Beach svingede meget, men vi oplevede flere gange at vi kunne spise aftensmad med forret og hovedret til to personer samt drikkevarer for ca. 160 kr. i alt. Det er billigt! Nogle steder var det lidt billigere og andre steder lidt dyrere.
Er man ung på drukferie, så er det værd at bemærke at man kan få sprut til en lav pris i Bulgarien. På de barer/caféer/restauranter vi var, kostede drinks ca. lidt under halvdelen af hvad de gør herhjemme, og så var der jo altså væsentligt mere sprut i.
Prisen på f.eks. sprut og cigaretter er også attraktiv hvis du vil købe noget med hjem. Husk dog at tjekke toldreglerne først. I skrivende stund må man f.eks. kun hjembringe 1 flaske spiritus pr. person, da Bulgarien ikke er et EU land.

Som skrevet på forsiden er mulighederne med offentlige transportmidler begrænsede i Sunny Beach, men heldigvis er det billigt at køre i taxa. Vi kan kun 160 kroner for at komme til Bourgas i taxa (en tur som tager ca. 40 minutter og som herhjemme nok ville have kostet 5 - 600 kroner.
Så er du på udkig efter en billig ferie, så kan du helt sikkert få det til en lav pris i Bulgarien.

Tilbage til rene ord om rejse til Bulgarien