Nessebar i Bulgarien

På en halvø nær Sunny Beach ligger den gamle by Nessebar, der er på UNESCO's liste over fredede byer. Stedet er et dejligt afbræk fra Sunny Beach og det er nemt, billigt og hurtigt at komme dertil i bus. Det er rigtig hyggeligt at gå rundt i de små brostenbelagte gader, og da byen ligger på en halv-ø, kan man også gå rundt om byen langs kysten. På erikpetersen.dk kan du finde inspiration til vandreture i bl.a. Bulgarien.
Nessebar set fra luftenStemningen er anderledes i Nessebar end den er i Sunny Beach, og det er flot at se de mange gamle bygninger og ruinerne. Vi havde dog håbet at stedet ville give et bedre billede af "det gamle Bulgarien", men da der stadig lå alle de samme åndsvage turistboder som i Sunny Beach, så havde man en lidt blandet fornemmelse. Ærgeligt at der ikke er regler om at boder og butikker skal være inde i bygningerne i stedet for at være ude foran. Det ødelagde lidt af indtrykket. Men bortset fra det så er Nessebar i Bulgarien bestemt et besøg værd, så er du på ferie i Sunny Beach eller et andet sted i nærheden, er det et must at du besøger denne fredede by.
Udover at tage bussen, er det også muligt at sejle fra stranden i Sunny Beach til Nessebar. Dette er dog væsentligt dyrere end med bus, men så får man da oplevelsen med.
Ligesom i selve Sunny Beach så ligger der også et utal af restauranter i Nessebar. Flere steder er der mulighed for at spise med udsigt over vandet. Vi spiste frokost i byen, og havde egentlig også planlagt at spise aftensmad dér, men en heldagstur syntes vi ikke at stedet kunne "bære", så vi tog hjem efter nogle timer.

Tilbage til rene ord om rejse til Bulgarien